Hetgeen is dit verschil tussen ons warmtepomp en een huisventilatiesysteem?

De kunst teneinde onszelf en de omgeving te verwarmen is zo oud ingeval de mensheid en we hebben altijd andere en snellere methoden ontwikkeld. Wij zijn overgegaan betreffende open haarden naar open haarden en potkachels naar de bijzonder geavanceerde verwarmingssystemen wegens woningen en commerciële bedrijven.

Raameenheden wegens lucht- en ruimteverwarmers bestaan vele jaren geleden opkomen en worden nog continue aangewend. Verdere laatst zijn beide bedienbaar via centraal geplaatste eenheden, ook wel centrale verwarmings- en luchtcirculatiesystemen ofwel HVAC-systemen (Heating, Ventilation And Cooling) genoemd.

Nu bestaan wij ons echter allemaal bijzonder doelbewust over energie-efficiëntie en aangaande een groene houding ten opzichte van de omstreken, er zijn zoveel andere omgangsvormen uitgevonden teneinde de huizen te koelen en te verwarmen.

Warmtepomp:

Warmtepompen zijn een HVAC-systeem dat de woonhuis koelt en verwarmt door warmte aangaande buitenaf aan te trekken en via de gehele huis te laten circuleren. Hoe ongemakkelijker dit tevens klinkt, uw huis mag ook niet louter worden verwarmd, doch verder geraken gekoeld met een warmtepomp.

Ons warmtepomp kan zijn een zeer efficiënt besturingssysteem het uw energierekening veel lager kan houden dan ons traditioneel centraal verwarmings- en airconditioningsysteem. Ons moderne machine bezit ons complex filtermechanisme het een lucht in een kamer doorlopend reinigt.

Daar bestaan een paar soorten warmtepompen:

Inverter-systeem

Het is de verdere efficiënte hip met warmtepomp. Afhankelijk over een verwarmingsbelasting en temperatuur past dit montuur warmtepomp het koelmiddel met opdat daar niet zo kracht verloren gaat omdat een unit niet bij elke temperatuurverandering opnieuw hoeft te worden opgestart. Het gebeurt omdat de koelcyclus met veranderende snelheden draait om te passen bij de variërende temperatuurveranderingen.

Traditionele warmtepomp

Daar het koelmiddel bij dit montuur tussen de compressor en de condensor gaat gedurende een koelcyclus, verandert een vloeistof in gas. Indien het gewenste temperatuurniveau in huis is bereikt, stopt een koelmiddelcyclus. Wanneer de temperatuur in huis tussen een temperatuur op de thermostaat of een buitentemperatuur zakt, start hij wederom op.

Naargelang het systeem stopt en opnieuw start teneinde de temperatuur aan te horen, verbruikt dit meer energie teneinde uw huis te koelen ofwel te verwarmen.

Ventilatiesysteem:

Generaties lang beschikken over mensen een enig manier aangewend welke ze kenden om frisse lucht in huis te oplopen, door deuren en ramen open te zetten. Dat kan zijn voortreffelijke indien je ook niet in een dichtbevolkt gebied woont met vervuiling via auto's, fabrieken en verkeer, maar het kan zijn niet zeker de beste en meeste praktische manier teneinde frisse, schone lucht in huis te krijgen.

Naargelang de seizoenen veranderen, kan zijn de open deur- en raammethode van luchten verder niet altijd nuttig. Afgezien betreffende het feit het u misschien nauwelijks schone lucht circuleert, kan de temperatuur in zo'n heerlijke tijd aangaande koud naar lauw en weer retour tot koud gaan. Dit is zeker verder niet mogelijk in een meeste commerciële gebouwen, omdat een meeste niet-openende ramen beschikken over.

Met de komst met moderne technologie zijn daar betere omgangsvormen teneinde een benauwd woonhuis te ventileren. U kan dit hele jaar via genieten van identiek effect ingeval frisse lucht via ons goed ventilatiesysteem betreffende gefilterde lucht te aanbrengen. Met het type systeem kunt u dan ook het gehele jaar via genieten over frisse lucht in woningen of bedrijfsgebouwen, zelfs in dichtbevolkte gebieden betreffende meer wegen en verkeer.

Betreffende een ventilatiesysteem is vervuilde lucht in woonhuis of kantoor mechanisch afgevoerd en is schone en frisse buitenlucht tot binnen gehaald. Dit geeft gelijk resultaat wanneer het openen aangaande alle deuren en ramen.

Ons ventilatiesysteem kan slechts vanwege verschillende kamers ofwel voor de hele woonhuis worden opgezet. Ons mechanisch ventilatiesysteem filtert niet alleen een lucht, maar dit houdt uw woonhuis tevens betrouwbaar daar u al die deuren en ramen kunt sluiten, zodat het beveiligd kan zijn tegen onverwachte ofwel ongenode gasten.

Een woningventilatiesysteem vermindert tevens het geluidsniveau, ons groot pluspunt wegens huizen in de plaats en warmtepompen deurne in meer bevolkte gebieden.

Ons woningventilatiesysteem verkleint tevens de mogelijkheid op vocht en dus schimmel, omdat de lucht onophoudelijk door jouw huis is verplaatst. Met niet zo vocht wordt een mogelijkheid op schimmel geminimaliseerd, waardoor een lucht in uw woonhuis of ons commercieel gebouw gezonder wordt teneinde te ademen.

Concluderend zijn allebei de systemen redelijk efficiënt en moeten ze elk dit gewenste uitkomst bereiken. Ze zijn allebei ook niet betaalbaar teneinde te aanbrengen, maar bestaan goedkoper in bestel alternatieve methoden aangaande klimaatbeheersing, bestaan niet-vervuilend en hebben positief bij met onze snellere gezondheid. Werkelijk een verstandige investering!

Heat and Cool We zijn een nummer één in Auckland wegens de verkoop en installatie over Mitsubishi-warmtepompen en airconditioning. Bel ons voor Heat and Cool nu een offerte.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Comments on “Hetgeen is dit verschil tussen ons warmtepomp en een huisventilatiesysteem?”

Leave a Reply

Gravatar